Jdi na obsah Jdi na menu


Beseda se zástupci Policie ČR 22.11.07

22. 11. 2007

Dnes se u nás zastavili tři zástupci Policie ČR, kteří pracují na Obvodním oddělení PČR Český Krumlov. Nejprve se děti ze základní i mateřské školy v herně seznámily s průběhem běžného pracovního dne policisty, dále si prohlédly policejní výzbroj a výstroj, poznaly k čemu slouží například zastavovací pás, jak je težké se obléknout do ochranného oděvu "těžkooděnce", kolik váží neprůstřelná vesta, kolik nábojů se vejde do samopalu nebo "škorpiona" a spoustu dalších zajímavostí.

 

Podle velikého zájmu a spousty dotazů bylo vidět, že děti povídání s policisty zaujalo. Dokonce si mohly na vlastní kůži vyzkoušet, jak těsná jsou policejní pouta, jaké to je, bouchnout si tonfou do policisty v "plné zbroji" a že chodit s neprůstřelnou vestou není nic lehkého.

 

V druhé části akce žáci shlédli ukázku výcviku a dovedností policejního psa. Nejprve nás všechny překvapil vlčák, který na slovo nebo jen pohyb ruky plnil přesně všechny zadané úkoly a pak jsme se pobavili, když psovod přivedl mladého psa, který je ještě ve výcviku a rád si hraje.

 

Na závěr této "exkurze do světa policie" si děti prohlédly nové policejní auto, vyzkoušely si, jak se pouští májáky, siréna a jak funguje policejní vysílačka.

 

Odměnou dětem za pozorné poslouchání a pěkné chování během celé besedy byla pexesa a krásné omalovánky .

 

Více ve fotogalerii: